“Miénk itt a tér” – Lakossági véleményezés

Nagyításhoz kattintson a képre!

Komló városában rendkívül kevés a tematikus, modern közösségi park, jobbára inkább csak pihenő parkok, arborétumok találhatók. A lakosság számára hiányzik egy minden korosztály elvárásait kielégítő közösségi tér, ami több generáció, különböző társadalmi réteg és esélyegyenlőségi csoport számára aktív társasági életet biztosít.

Komló Város Önkormányzat pályázatot nyújtott be “Miénk itt a tér” – nyílt közösségi tér létrehozása Komló 48-as téren címmel a Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósítandó, a Komlóért Egyesület által kiírt Helyi Felhíváshoz.

A felújításra kerülő 48-as tér születése óta szolgálja a város érdekeit. Rehabilitációjával családközpontú, akadálymentes, okos közösségi tér létesül és most még több szabadtéri, sportolási lehetőség áll majd a városlakók rendelkezésére, szabadidős programnak szervezésére, biztonságos, kulturált színterek működtetésére.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Ezen a területen kialakításra kerülne egy több korosztályos közösségi játszótér padokkal, okospadokkal, közvilágítással, ivókúttal, árnyékolással ingyen wifi lehetőséggel, hogy a fiatalabb generációt is oda tudjuk csábítani. Maradna hely ezek mellett egy petanque pályának és sakkpadoknak is, illetve a 48-as téren található harangláb és székelykapu is áthelyezésre kerülne erre a területre. A Közösségek Háza mögötti területen két játszótéri eszközt telepítünk a domboldalba, egy csúszdát és egy kötélpályát Ezeket az eszközöket az “idősebb” gyermekek részére szánjuk (10 éves kortól). Található a helyszínen egy gyephézagos téglával kitett terület, ezt lecseréljük, egy gumírozott burkolatra mivel a napközibe érkező gyerekek délutánonként ezen játszanak és a gyephézagos tégla baleset veszélyes.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Az ingatlan szélső részén található teljes parkoló kapna új kőburkolatot, hogy teljesen egy síkba kerüljön, ebből adódóan egy egybefüggő területet kapunk mely alkalmas rendezvények megtartására, illetve ha a zeneiskola elé állítunk fel egy színpadot, akkor nézőtérként is funkcionálhat. Ezen a részen található aszfaltos burkolatra új térkő, vagy kőburkolat kerülne, illetve a szobor parkban új térköves, kőburkolatos út kerülne kialakításra. A teljes beruházási területen fontos a jelenlegi fák megtartása és újak telepítése, illetve a terület virágosítása. Kerékpár tárolókat és kukákat is elhelyezünk a területen, illetve a közbiztonság érdekében a színház tetejére kamerát és wifi elérhetőséget telepítenénk, melyek lefedik a területet. A beruházás során a piramis ház és a Horizont bútorbolt közötti, főút melletti járdaszakasz teljes felújítására is sor kerül.

Nagyításhoz kattintson a képre!

A kivitelezési folyamatot a terület nagysága és a feladatok komplexitása miatt négy ütemben tervezzük megvalósítani. A kivitelezési munkálatok, az időjárás és a rendelkezésre álló forrás függvényében még az idei évben elkezdődhetnek, de bizonyos, hogy a teljes terület rekonstrukciója áthúzódik a következő évekre. A teljes felújítás költségei meghaladják a jelen pályázattal elnyerhető összeg nagyságát, ezért az önkormányzat plusz források bevonásának lehetőségét vizsgálja a program maradéktalan megvalósításához.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Kérem Önöket, hogy a tervekkel kapcsolatban osszák meg velünk véleményüket, konstruktív ötleteiket.

Véleményeiket a mienkater.komlo@gmail.com email címre várjuk 2019. szeptember 23.-ig.

ALAKÍTSUK KÖZÖSEN KÖZÖSSÉGI TEREINKET!

Polics József

polgármester