Batthyány út felújítása

Projekt címe:                              Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló út komplex felújítása

Projekt iktatószáma:                 BMÖGF/999-1/2020

Elnyert támogatás:                    bruttó 325 Millió Forint

Támogatás forma:                   vissza nem térítendő támogatás

2020 novembrében Komló Város Önkormányzata elnyert egy 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatást, melyből 4 beruházás valósul meg Komló városában. Ezek közül az egyik a Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló út komplex felújítása, amelynek bruttó összköltsége 325 millió forint. 

Az 50-es években Komlóhoz csatolt Kisbattyán lakói többször hangot adtak az odavezető út áldatlan állapotáról. A 2021-es évben a Mecsekjánosi út csatlakozásától egészen a településrész körforgalmáig teljes szélességében felújítják a leromlott utat. Ami nem csak a kisbattyáni lakosok megelégedésére készül el, hanem az útszakasz mentén letelepült gazdasági szereplőket is pozitívan érinti.

Az út négy szakaszból áll, teljes hossza csaknem 4 kilométer. Ehhez az autóbusz-forduló is hozzátartozik, amely a beavatkozási szakasz vége. A kezdőszelvény pedig a 6542. jelű Komló-Magyarszék összekötő út 8+025 szelvényében van.

A Kisbattyáni településrész 1958-as csatlakozásakor kialakított szakaszon jelentősebb beavatkozás nem történt, így időszerű annak renoválása. Ezt a több kilométeres szakaszt négy részre osztják fel a kivitelezés szempontjából, hiszen a környezeti adottságokból és az állapotából kifolyólag más technológia megoldásokat kívánnak meg az egyes részek.

Az útfelújítással elkészül:

  • 5900 négyzetméteren aszfalt kötőréteg AC-11 aszfaltból,
  • 5800 négyzetméteren hideg remix,
  • valamint 18 800 négyzetméteren aszfalt kopóréteg.

A projektben a buszmegállók meglévő peronjait elbontják és újraépítik. Két buszmegálló betonburkolatot kap, három pedig aszfaltburkolattal készül el.

Az autóbusz-forduló aszfalt burkolata is megújul a kivitelezés során. A teljes szakaszon gondoskodnak a vízelvezetésről a bozótok irtásával, az átereszek és árkok tisztításával együtt.

 

A felújításról készülő fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

 

 

Tovább információ kérhető:

Komló Város Önkormányzat

7300 Komló, Városház tér 3.

polgarmester@komlo.hu